Начало » Любопитно

20 причини, поради които жените живеят по-дълго от мъжете

Публикувано от:  на февруари 17, 2014Няма коментари

123

Смята се, че, поне в повечето случаи, жените живеят по-дълго от мъжете. Учените имат не една и две теории по въпроса. Тези забавни (и опасни) снимки обаче също допринасят за тази тенденция, пише Bored Panda.

Всъщност, съществуват най-различни причини, поради които жените, от статистическа гледна точка, живеят по-дълго от мъжете. Някои вярват, че това се дължи на стреса, с който е натоварен силният пол – в Западния свят по традиция той се възприема като човекът, който носи хляба вкъщи. Разликата в дълголетието обаче е налична и в модерните общества, в които жените работят също толкова много, колкото и мъжете.

Според учените една от причините за това е, че най-често срещаните сърдечни заболявания започват да се развиват по-рано у мъжете. Различната степен на дефицит на желязо, който менструацията предизвиква у жените, променя и начина, по който кардиоваскуларните им клетки реагират на сърдечносъдовите заболявания. Според друга теория двойните X хромозоми у жените (при мъжете те са XY) също имат някакъв ефект. При мъжете в 20-те пък настъпва т.нар. „тестостеронна буря“, която ги кара да се впускат в опасни начинания или ги води до самразрушително поведение.

Съществуват и много биологични теории, които обясняват защо жените живеят по-дълго от мъжете. Поведение като това в тези снимки по-долу обаче със сигурност не помага.

 


Снимка: Неизвестен автор


Снимка: Неизвестен автор


Снимка: lolsnaps


Снимка: batman


Снимка: shamshyan.com


Снимка: Неизвестен автор

Снимка: fundir.org


Снимка: Неизвестен автор


Снимка: Неизвестен автор


Снимка: shamshyan.com


Снимка: Неизвестен автор


Снимка: chismesmundo.com

 facebook.com/obekti

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.