Начало » Новини

Трикове: Хитри шофьори чупят скоби със спрей

Публикувано от:  на февруари 14, 2014Няма коментари

скобиПаркирали не на подходящо място шофьори използват всевъзможни прийоми, за да се отърват от скобите, с които „закичват” колите им служителите от градска мобилност. Методите включват напръскването на скобата с охлаждащи спрейове, паркирането на колата насред кръстовище и др., съобщава в. „Телеграф”.Масовото заскобяване е вследствие на предприетата от есента на 2012 година политика на Столичната община срещу шофьорите, спиращи в синя и зелена зона без да си платят. До тази година колите се вдигаха с паяци, което си случваше с 200 возила дневно.

Сега обаче возилата се закопчават със скоби, а паякът се появява в края на деня, ако дотогава водачът не си е платил глобата от 30 лева. За да избегнат тази солена такса шофьорите се изхитрят сами да се освободят от скобата, използвайки всякакви шмекерии. Рязането с ножовка вече е класически метод, но най- модерното напоследък е веществото хлоретил, което в миналото се е използвало като упойка.

С напръскване с него металът замръзва, след което по-лесно се чупи. Някой от шофьорите изпускат гумата, за да се разхлаби колелото, след което помпат наново и изчезват. Имало е случаи, при което столичани режат скобата с флекс. Други се изхитряват да спират автомобила си на самото кръстовище. Служителите няма как да закопчаят точно там, защото ще спрат движението.

Всичко това обаче не означава, че човек е отървал от глобата. Всеки закопчан автомобил се заснема като номерът му се записва. За ченгетата не е трудно да го спипат, след кето му се повдига обвинение. Тогава водачът плаща не само глобата, но и стойността на скобата от 250 лева.

Статистиката показва, ме само през миналата година в София са закопчани над 100 000 автомобила.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.