Начало » Новини

Покъртителна драма! Софиянка разкрива как са убили дъщеря й в „Пирогов“!

Публикувано от:  на януари 29, 20142 коментара

Пирогов

Публикуваме покъртително читателско писмо на столичанка, току-що изгубила дъщеря си след скандално отношение на лекарите в „Пирогов“.

 Преди няколко седмици се наложи да заведа дъщеря си по спешност в „Пирогов”. Беше се разболяла от грип, но вече се задъхваше и направо не знаех какво да правя. Качих я на едно такси и запрашихме към болницата. От трудното дишане на нея вече й се виеше свят. Стигнахме, вкарах я в спешното, попитах пред кой кабинет трябва да застанем. „Ей там” ми посочиха небрежно една врата, пред която чакаха хора със счупени ръце, с прорезни рани, с инфаркт и много други.

Седнахме пред кабинета в 11 сутринта. И чакането започна. В един момент попитах сестрата кога ще дойде и нашият ред. Отговорът беше: „Момичето здравноосигурено ли е?” За жалост, не беше. Преди 5 месеца беше съкратена от работа. Отговорих, че не е и попитах какво общо има това, в крайна сметка спешната помощ е безплатна за всички. Тогава сестрата ме застреля с думите: „Щом не си е плащала осигуровките, сега ще изчака всички със здравни права да минат преди нея. Такъв е редът”. Кой и кога въведе този ред? Аз съм пенсионер и реално съм осигурена. Знаете ли колко исках в този момент да е обратното – дъщеря ми да има право на лечение, а не аз. Но нямаше как да стане. Продължихме да чакаме все така до 18 часа. Моето момиче вече се давеше, едва стоеше в съзнание. Коридорът вече беше празен и благоволиха да я приемат. Оказа се, че има пневмония. Веднага я приеха, явно се уплашиха. Е, да, но късно. На следващата сутрин моята дъщеря вече не беше на този свят. Пневмонията беше отровила органите й и беше невъзможно да се спаси. Що за медици, що за хора са това?

 Елеонора Митрова, София

Източник: pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

2 коментара за “Покъртителна драма! Софиянка разкрива как са убили дъщеря й в „Пирогов“!”

  1. Avatar Днес-24Ivan Ivanov says on: 29 януари 2014 at 22:13

    Jalko za momicheto,v BG lekarite sa gladnici,oplakvat se che gi biqt,no zashto spored vas? Tochno za takiva sluchai,kato na tova momiche,chakash i vnimanie nqma,zaplati li iskate NESHTASTNICI,kolko narod ubihte i prodaljavate da go pravite.Dali nqmashe da pomognete ako imashe pachka pod masata BOKLUCI TAKIVA,ne boi,i trepaneto vi e malko REKETIORI

  2. Avatar Днес-24Петромир says on: 29 януари 2014 at 22:13

    За една бройка щяха да направят същото с майка ми. Добре, че излезе корава та оцеля.. За една седмица 3-пъти отиваме и я лекуват от бъбреци на 10-тиа ден в местната поликлиника установяват, че е със спукан апандисит и перитонит. След куп операции хирургът който я оперира каза че това е от поне 8 дни ако не и 10 . Правете си сметката …

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.