Начало » Новини

Водомерите в кюстендилския ромски квартал са предадени за скрап

Публикувано от:  на януари 27, 2014 Няма коментари

Водомерите в кюстендилския ромски квартал са предадени за скрап

Водомерите в кюстендилския ромски квартал са предадени за скрап

Всичките 300 водомера, монтирани през миналата година на абонатите в ромския квартал „Изток” в Кюстендил, са свалени и най-вероятно са предадени за скрап, съобщи пред БНР началник на отдел „Инкасо” към дружеството „Кюстендилска вода” инж. Мая Точева.

При това положение потребяваната в квартала вода се начислява на член от семейството – по 5 кубика за определен отчетен период, като абонатите роми пак отказват да си плащат.

„Не търпят водомер. На третия ден след като е поставен, го свалят. Няма противодействие срещу тези кражби”, казват работещи във водното дружество.

В Кюстендил и региона върви подмяна на всички водомери, ползвани повече от 10 години. Доставката, монтажът, проверката, поддържането и ремонтът им в жилищата са задължение на потребителите. Нов водомер струва между 20 и 50 лв. При подмяната абонатът заплаща и такса 28,60 лв. за демонтирането на стария и поставянето на новия. Абонатите, чиито водомери са собственост на „Кюстендилска вода”, няма да плащат. На проверка подлежат към 36 хиляди водомера, като само в Кюстендил са около 16 хиляди, казаха от дружеството.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.