Начало » Новини

Не ти плащат заплатите – взимаш колата на шефа си

Публикувано от:  на януари 23, 2014 Няма коментари

Не ти плащат заплатите - взимаш колата на шефа си

Не ти плащат заплатите – взимаш колата на шефа си

КНСБ подкреп идеята работодателите да плащат неизплатени заплати като продават личните си къщи и коли. Позицията изрази в студиото на Нова тв вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов.

Финансовият експерт Мика Зайкова заяви, че години наред законодателят не мисли как да рационализира частта за несъстоятелността. „Защото това е оздравителна процедура, а у нас тя звучи ликвидационно”, каза Зайкова. Според нея трябва да има механизъм, който да позволява имуществото на собствениците на фирмите да бъде продадено, за да се изплатят заплатите на работниците. „Идеята може би звучи екзотично, но тя е правилна”, присъедини се към позицията на Христов и Зайкова.

Против обаче е Българската стопанска камара (БСК), тъй като това ще създаде сблъсък между Кодекса на труда и Търговския закон.

Снежана Славчева от БСК заяви: Безспорно трябва да има някаква защита, но сме против внесения законопроект. Тя го разкритикува като посочи, че има доста несъвършенства. Според нея действащата норма в Кодекса на труда е достатъчна гаранция за работника”.

В дискусията Христов посочи, че неизплатените заплатаи са за около 60-80 мил. лева месечно, според системата на ГИД, и това е трайна тенденция. Снежана Славчева уточни, че тази задлъжнялост към работниците е защото държавата не се разплаща с фирмите, на което Мика Зайкова отговори: „Работника не е второ качество кредитор”.

Източник: cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.