Начало » Спорт

Колега на Зографски се преби жестоко (видео)

Публикувано от:  на януари 11, 2014 Няма коментари

Томас Моргенщерн Трикратният олимпийски шампион по ски скокове Томас Моргенщерн претърпя тежко падане по време на тренировка в Бад Митерндорф, където днес и утре ще се проведат състезания по ски полети за Световната купа.

На 200-метровата шанца в австрийския зимен център 27-годишният колега на българина Владимир Зографски загуби равновесие малко след отскока си, завъртя се и падна по гръб, като удари лошо главата си. Австриецът веднага беше откаран с хеликоптер в близката болница.

Физиотерапевтът на австрийския отбор Херберт Лайтнер заяви, че Моргенщерн е бил в съзнание, когато е бил качен на носилката.

“Томас беше отведен в болница за допълнителни прегледи, тъй като за кратко беше в безсъзнание. За щастие бързо се съвзе и беше контактен. Попита ме какво се е случило. Можеше да движи ръцете и краката си, което е много важно”, обясни Лайтнер.

Това е второ падане за Моргенщерн само в рамките на месец. На 15 декември той се преби и по време на състезанието за Световната купа в Титизее-Нойщад, Германия, където шанцата е 142 метра. Тогава падането му беше далеч по-леко от сегашното.

Инцидентът в Австрия се случва само седмица, след като Моргенщерн завърши втори в крайното класиране за „Четирите шанци” и се гласеше за нов успех.

 


* Заб: Видео кадрите и снимките не са подходящи за деца под 18 години и за хора със слаби сърца.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.