Начало » Свят

Стотици тийнейджъри се трепаха и безчинстваха в мол заради момичешки бой (ВИДЕО)

Публикувано от:  на декември 29, 2013Няма коментари

бой в молСтотици тийнейджъри тероризираха търговски център в Бруклин в четвъртък по време на нападение, организирано в социалната мрежа Фейсбук. Безредиците на малчуганите били толкова големи, че молът е трябвало да бъде затворен навръх коледните разпродажби.По време на инцидента над 400 непълнолетни нахлули в мол Кинг Плаза в Южен Бруклин. Там те трошели и чупели каквото им се изправи пред очите, а стоките отнасяли със себе си. Били са бити и посетителите на търговския център.

Агресията избухнала след обида заради тениска. Според източници, инцидентът е започнал след обида на момиче, което е носило тениска със снимка на друго момиче, придружена с унизителен коментар. Съученици на обидено момиче се разгневили и се заканили да отмъстят. Проблемът впоследствие е ескалирал в социалните мрежи и момичетата са се разбрали да се срещнат в мола.

Голяма група момичета се е сбила помежду си заради тениската, а междувременно набиращата популярност смъртоносна игра „нокаут“ е избухнала на най-горния етаж на мола, където, според полицията, тийнейджър е бил въоръжен с пистолет, съобщава New York Post. Тийнейджърите използвали социалните медии, за да се организират с цел „да си го върнат на мола“. Това сочат постове във Фейсбук и Туитър, цитирани от изданието. Според други източници, флашмобът, прераснал в безредици, е бил предизвикан от слух, че рапърът Фабюлъс ще изнесе изненадващо представление в търговския център.

Служителите в мола веднага се опитали да затворят магазините си с избухването на хаоса около тях. „Тук съм вече седем години и за пръв път виждам такова нещо. Страшно съм уплашен. Не знам дали ще се върнат“, признава 31-годишния Абу Табел. „Молих ги да спрат. Имаше много деца, стотици. Охраната ги гонеше през една врата, а те нахлуваха обратно в друга“, разказа още той.

Големите магазини бързо успели да спуснат металните си щори, но по-малките нямали този късмет. В резултат на безредиците молът е останал затворен цели два часа насред празничното пазаруване. Видео успя да запечата единия от боевете. На него се вижда как хора пищят и бягат за живота си насред хаоса. „Вчера играха нокаут тук. Хората бяха много уплашени“, разказва служител в магазин.

 

blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.