Начало » Свят

Дядо Коледа тръгна по света

Публикувано от:  на декември 24, 2013 Няма коментари

Дядо Коледа тръгна по светаДядо Коледа тръгна от Северния полюс. Това става ясно от специалния сайт Обединеното командване на въздушно-космическата отбраната на Северна Америка (НОРАД), което следи придвижването на шейната на добрия старец около света. Сред първите спирки на белобрадия старец са островните държави Кирибати и Нова Зеландия.

Все още няма официална информация кога ще пристигне в България.

Добрият старец е съпроводен от девет елена, начело с Рудолф. Те се отправят на околосветско пътешествие от Северния полюс, което ще завърши в Колорадо.

Военните използват специален радар, с който проследяват придвижването на легендарния старец през Русия, оттам към Южния Пасифик, а после на запад по земното кълбо.

Традицията за проследяване на пътуването на Дядо Коледа датира от 1955 година, когато в реклама за получаване на информация за маршрута на легендарния старец по грешка бил посочен телефонният номер на американската противовъздушна отбрана.

Дядо Коледа е получил и документи, които му разрешават да посети САЩ в рамките на своето пътешествие около света.

Министерството на земеделието на САЩ разпространи комюнике, в което съобщава, че на границата няма да бъде извършван ветеринарен контрол на елените, които теглят шейната на Дядо Коледа. Това решение е взето във връзка с факта, че елените от Северния полюс представляват незначителен риск за здравето на американските им роднини. В комюникето се подчертава, че разрешението важи от 18.00 часа на 24 декември до 06.00 часа на 25 декември местно време.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.