Начало » Свят

САЩ в паника заради ядрената ракета „Буревестник”: „Такова оръжие изобщо не трябва да съществува”

Публикувано от:  на юли 25, 2020 Няма коментари

САЩ е в паника, след като Русия създаде ядрената ракета „Буревестник”. Изведнъж се оказа, че Америка няма отговор на ракетите с ядрен двигател „Буревестник”. Припомняме, че тази ракета може да лети неограничено време в атмосферата на Земята, и да променя своята траектория по време на полет.

Смята се, че ракета „Буревестник” заедно с ядреното торпедо „Посейдон” са оръжия на съдния ден. Това е оръжие, което се използва след като ядрената война е започнала, противника е изстрелял своите ядрени ракети и няма никакви други действия за защита на страната.

И точно в това е иронията: оръжието на „Съдния ден” е предназначено да унищожава, но американците са разтревожени за замърсяването на атмосферата от ядрения двигател на ракетата. Но това разбира се, не е вярно, защото по време на полет ядрения двигател на ракетата не замърсява атмосферата. Просто реакцията на американските военни издава тяхната паника.

Изстрелване на ракета „Буревестник”

Изстрелване на ракета „Буревестник”

Според Маршал Билингсли, който е специалния посланик на американския президент по контрола на въоръжението, ракетата „изобщо не би трябвало да съществува”.

Искрено вярваме, че такова оръжие изобщо не трябва да съществува. Защо въобще съществува крилата ракета с ядрен двигател и ядрена бойна глава? Това не е по-различно от летящ Чернобил. Представете си какъв вид радиоактивно отделяне ще създаде по време на полета. Няма логика, която да оправдава тези системи на Съдния ден” – изказване на Билингсли по време на реч пред Комитета за външни отношения на Сената на конгреса на САЩ, информира RT.

Той е информирал руските партньори, че това е “разхищение на огромни средства” и подобни разработки трябва да бъдат спрени.

Специално за двата проекта “Буревестник” и “Посейдон” в началото на юли Маршал Билингсли беше казал, че те са “ужасни” и трябва да бъдат закрити.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.