Начало » Любопитно, Новини

Как да се намери почивка?

Публикувано от:  на март 12, 2017 Няма коментари

Как да се намери почивка?

Как да се намери почивка?

С навлизането в пролетния сезон и наближаването на топлите летни дни проблемът как да се намери почивка в нейния най-удачен вариант постепенно става все по-актуален.

Разбира се, на пръв поглед въпросът е лесен за решаване – влизаме в интернет, търсим в съответните туристически сайтове, сравняваме цени, условия, преференции, евентуални промоционални предложения, разпитваме за допълнителна информация  – и накрая се спираме на варианта, който най-много съответства на нашите желания. А, също, разбира  се, и на финансовите ни възможности.

Неведнъж, обаче, ни се е случвало да чуем от приятели, роднини и познати една на пръв поглед странна фраза: “Започвам работа и ще си почина от почивката”. Пък и, вероятно, мнозина от нас също са изпитвали необяснимото чувство на умора след отпуска.

Но този феномен е странен само на пръв поглед. Защото причината е ясна – не сме успели да открием най-добрия начин да си починем. С други думи: спрели сме се на такава форма на отдих, която не е най-подходящата за нас.

А, всъщност, днес всеки може с лекота да реши проблема как да намери почивка – начините и формите, които се предлагат на туристическия пазар, са твърде разнообразни. Ясно е, че има хора, които си представят почивката предимно и най-вече като лежане под чадъра на плажа, къпане в морето и получаване на красив слънчев загар. Разбира се, мнозина се нуждаят точно от това – и техният въпрос е сравнително лесен за решаване.

Но има и такива, които търсят по-активни и разнообразни начини за прекарване на свободното време. За щастие, съвременният туризъм предоставя най-различни форми за пълноценна почивка, която едновременно е съчетана и с допълнителни възможности. Такива са например, спортният туризъм – с практикуване на предварително заявени видове спорт (например: подводно гмуркане, планински туризъм, конна езда, рафтинг и др.); културният туризъм – посещение на различни културни събития от рода на фестивали, концерти, театрални спектакли); сафари-туризъм, спелеотуризъм (посещения на пещери) и т. н.

Само от желанието на почиващите зависи да изберат съответните форми и начини за пълноценно прекарване на отпуската или просто на свободните дни.

По този начин проблемът как да се намери почивка бива решен без особени затруднения и, най-важното – оставаме с усещане за пълноценно и ползотворно възстановяване на силите.

Автор: Любомир Чолаков

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.