Начало » Спорт

Григор Димитров на полуфинал на Аустрелиън Оупън

Публикувано от:  на януари 25, 2017 Няма коментари

Григор Димитров на полуфинал на Аустрелиън ОупънГригор Димитров на полуфинал на Аустрелиън Оупън, след отлична игра и победа над Давид Гофен. Победата бе безапелационна – с 3:0 сета.

Първия сет завърши при резултат 6:3 гейма. Григор започна успешно мача с два аса, а в следващия гейм направи и пробив. Първият сет завърши след 43 минути игра, Гофен се опита да се противопостави, но българина беше по-добър.

Втория сет беше още по-добър, завърши 6:2. Втората част започна по великолепен начин за Григор, който стартира с пробив. Няколко добри отигравания осигуриха шанса при 15:40 и Димитров се възползва веднага.

Пробивите не спряха и Григор отново поведе. Още при 15:30 българинът пропусна да си осигури два шанса, пращайки в мрежата наглед лесно воле. Двойна грешка на Гофен обаче даде възможност на Димитров. Той не се възползва след грешка на ретур, но с прекрасен форхенд по диагонала Гришо стигна до нов шанс. При него Гофен сбърка и това доведе до 2:1 в полза на №15 в света.

Гришо получи възможност да сервира за успех в сета. Съперникът обаче не се предаде без бой. Първият сервис на българина също не влизаше, което помагаше на белгиеца. Той си осигури шанс за против при 30:40, но атакуващата игра на Димитров се оказа успешна. Ретур уинър на втори сервис осигури нова възможност пред 11-ия в света. Гришо се справи и този път, както и при третия брейкбол след хубав сервис. Беше ред за нашата ракета №1 да стигне до сетбол, който пък Гофен спаси с минаващ форхенд покрай излезлия на мрежата Димитров. Все пак всичко завърши благополучно от втория опит и след 6:2 Григор се доближи на сет от победата.

Третия сет завърши при резултат 6:4. За първи път в мача Гофен взе първото си подаване в сета и така поведе с 1:0. Григор нямаше проблеми да изравни, завършвайки гейма на 15 с осмия си ас в мача.

Димитров имаше възможност за пробив при 30:40, но белгиецът се измъкна от ситуацията и излезе напред за 2:1. Това отново бе за кратко, защото Григор бързо спечели следващия гейм.

Геймовете се разменяха, резултатът стигна 5:3, Григор имаше възможности да направи пробив в сета на Гофен и да спечели мача, но не успя. Но следващия гейм при подаване на Григор Димитров беше и последен в мача. Гришо спечели гейма, сета и мача и вече е на полуфинал на Аустрелиън Оупън.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.