Начало » Свят

Ясни са причините и целта на убийството на руския посланик

Публикувано от:  на декември 20, 2016 Няма коментари

Ясни са причините и целта на убийството на руския посланик

Ясни са причините и целта на убийството на руския посланик

Ясни са причините и целта на убийството на руския посланик – с такъв материал излиза “Взгляд”. Според изданието, по дипломата е стреляно за да се “убият” отношенията между Русия и Турция.

Подобни случаи в историята, като убийството на посланика са извънредни, те се броят на пръстите на едната ръка.

Относно убийството на посланика на Русия в Турция Андрей Карлов, руският президент Путин заявява: “Извършеното престъпление е провокация, целяща провала на нормализацията на турско-руските отношения и провала на мирния процес в Сирия.” Според Путин, на това убийство трябва да се отговори със засилване на борбата срещу тероризма, и е обещал, че в скоро време бандитите ще почувстват това върху себе си.

Виновни ли са за това убийство турските власти и президентът Реджеп Тайип Ердоган? Не, Ердоган не е убил посланика. Турция се опитва да намери в последните месеци решение на сирийската криза заедно с Русия, а след Алепо пътят към това стана по-лесен. Карлов бе убит, за да се скарат Русия и Турция, за да се провали разрешаването на конфликта в Сирия. Стреляха по дипломата, за да „убият“ отношенията между Путин и Ердоган.

Но нещата ще продължат по същия курс – към края на сирийската война. Тристранните преговори между Русия, Турция и Иран, в чието навечерие бе убит Карлов, ще станат сериозна крачка към мира в Сирия. Техеран и Москва са съюзници в Сирия. Ако с Турция се постигне взаимноприемлив вариант за решението на проблемите с „Ислямска държава“ и с кюрдите, до примирието ще останат едва няколко месеца.

Убийството на Карлов е подло, провокационно и нагло. Русия не само ще отговори на тези, които са подтикнали убиеца, но и няма да даде на враговете си шанс са провалят курса, който толкова ги вбесява.

Припомняме, че тази вечер, на откриване на изложба в художествена галерия в Анкара бе убит руският посланик Андрей Карлов. Той бе застрелян в гръб от упор.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.