Начало » Новини

Жител на Хитрино: “Ние сме потърпевши. Тяхната е лесна. Наш’то не е лесно.”

Публикувано от:  на декември 10, 2016 Няма коментари

Жител на Хитрино: "Ние сме потърпевши. Тяхната е лесна. Наш’то не е лесно."“Ние сме потърпевши. Тяхната е лесна. Наш’то не е лесно.” – това казват жителите на Хитрино, след разразилата се трагедия. Загиналите от взрива вече са 7, а ранените – десетки.

Кога са пристигнали първите екипи след инцидента? Управляващите твърдят, че те са били на мястото около 20 мин. след обаждането. Това противоречи с мненията, изказвани от местните жители. Според тях забавянето е от най-малко час.

Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи:

“Сигнала е в 5:42, първите няколко екипа са пристигнали в 6:03 минути, т.е. за около 20 минути от Шумен до Хитрино. Предприели са първоначални действия по обезопасяване на района. Знаете, че става дума за влакова композиция, от 19 вагона, ако не се лъжа, можеше да се стигне до много по-сериозна авария, ако не се бяха предприели тези спешни действия по обезопасяването на горящите цистерни.”

След мнението на Красимир Ципов, ще ви покажем и мнението на Шерахеддин Ахмед.

Шерахеддин Ахмед, жител на Хитрино:

“Екипите може би след взрива, час и нещо мина. Час и двайсе, с точност не мога да ви кажа, обаче определено час мина докато дойде пожарната. Те ще кажат друго, обаче аз ще кажа истината, и цялото население на Хитрино ще каже истината. Истината не зависи от тях, истината е у нас. Ние сме потърпевши. Тъй, че те ще си кажат, ще си запишат и ще заминат. Тяхната е лесна. Наш’то не е лесно. Ей го на, няма кой да ми даде сведения за жена ми, къде да я търся, тя беше на хлебопекарната, не се знае изгоряла ли е, дали са я закарали, въобще нямам информация никаква. Къде са тия големци, да дойдат, да кажат. Сега много лесно приказват тука … Кога са дошли? Добре, аз ако лъжа, дайде да направим едно интервю в Хитрино, да видим в колко часа са пристигнали. То е най-лесното да се каже така.”

Двете интервюта са излъчени в емисията на БНТ от 18 часа.

Накрая ще завършим с информацията, която се съобщава, че от правителството отпускат по 325 лв. на хората, загубили къщите си. Всички коментират, че това е подигравка – хората са загубили къщите си, а те им дават 325 лв.

Вижте и видеото с мнението на Шерахеддин Ахмед, жител на Хитрино:


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.