Начало » Свят

„Летбридж хералд”: САЩ не са сигурни кой е използвал химическо оръжие в Сирия

Публикувано от:  на април 30, 2013Няма коментари

Барак ОбамаСпоред “Летбридж хералд” САЩ не са сигурни кой е използвал химическо оръжие в конфликта в Сирия, информира агенция “Фокус”.

Президентът на САЩ Барак Обама подчерта, че ще обмисли предприемането на военни действия срещу Сирия, ако бъде потвърдено, че правителствените сили на президента Башар Асад са използвали химическо оръжие в продължаващата две години гражданска война, пише вестник „Летбридж хералд”.

На пресконференция в Белия дом Обама посочи, че има доказателства за използването на химическо оръжие в страната, но „ние не знаем кога и по какъв начин то е било използвано. Ние не знаем и от кого е използвано. Нямаме доказателствен материал, който да показва какво точно се е случило”. Ако бъде установено, че сирийското правителство е използвало химическо оръжие, тогава „ние ще преосмислим различните опции, с които разполагаме”, допълни той. „Пред мен има различни опции, към които не сме прибягвали”, посочи Обама и отбеляза, че през миналата година е поискал от Пентагона да разработи допълнителни варианти за действия.

focus-news


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.