Начало » Интервю, Спорт

Владо посочи трибагреника и отсече: На родината не се отказва!

Публикувано от:  на януари 7, 2016 Няма коментари

Владимир Николов: На родината не се отказва!

Владимир Николов: На родината не се отказва!

Владо посочи трибагреника и отсече: На родината не се отказва! Това са думи на Владимир Николов, волейболен национал, който отново играе в националния отбор. Интервюто е дадено за сайта “volleyverse” след мача на нашия отбор с Финландия, където ги победихме с 3:1. Олимпийската квалификация, в която нашия отбор взема участие се провежда в Берлин.

-За вас бе труден двубой, независимо, че успяхте да спечелите три точки. Очаквахте ли Финландия да окаже толкова голяма съпротива?
-Финландия е много добре организиран отбор. С оглед на играчите, ние сме пред тях, но бях сигурен, че ще бъде труден двубой.

– Във вашият тим има много контузени играчи в последните месеци. Как се отразява това психически?
– Психическата ни сила е добре, но сме ограничени в човешките резурси. Нашият треньор вече не разполага със заместници. Всички играчи, които са в състояние да са на полето, са тук. Ние сме без Соколов, Жеков и Алексиев. Пенчев не може да играе, въпреки че е в състава.

– Как това ще се отрази на България за следващия цикъл, който ще бъде след няколко месеца?

– За щастие имаме младо поколение, което трябва да докаже, че е от световна класа. В средата сме едни от най-добрите, а също така имаме трима отлични блокировачи. Соколов се връща и тогава ще сме още по-силни. Видяхте Скримов колко добре се справя. Сигурен съм, че България ще продължи да бъде сред най-добрите 6-7 в света.

– Ти се върна наскоро в отбора, а совен това играеш във Франция, имаш школа и си мениджър на българския „Левски”. От къде намираш енергия за всичко това? Или е въпрос на амбиция?
– Причината, поради която се върнах в отбора, след като бях спрял, е контузия на Соколов. Ако той беше добре, нямаше да съм тук. Треньорът ме извика и … (посочва трибагреника на екипа).

– Вие не може да откажете…
– На родината не се отказва. Важно е за мен да представлявам страната си.

– Вашата ситуация е подобна на Сергей Тетюхин в Русия. Той се връща в тима през 2012 година за олимпийските игри в Лондон, а сега се върна отново и да им помогне да се класират в Рио. Мислите ли да се върнете отново, ако е нужно?
– Да, бих искал. Но аз не мисля, че ще бъде възможно. Коленете ми не могат да го издържат.

– Къде виждаш себе си в бъдеще? Като мениджър или треньор?
– Зависи каква работа ще ми предложат. Може би треньор, но ще видим какво ще ми донесе бъдещето.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.