Начало » Здраве, Новини

Вреди и ползи от анаболните стероиди

Публикувано от:  на ноември 14, 2015Няма коментари

Вреди и ползи от анаболните стероиди

Вреди и ползи от анаболните стероиди

Водени от така известния стаден ефект и живеещи в свят, където перфектната визия се явява приоритет на обществото, младите момичета и момчета се захласват по подправените снимки на така перфектно изглеждащите известни личности, манекени и спортисти. И едно от най-нашумелите неща в последните години е бодибилдинга – натрупване на красиво оформена мускулна маса, която да привлича възхитени погледи.

Принципно погледнато няма нищо лошо, човек да иска да изглежда добре и да се чувства добре, извайвайки спортно и атлетично тяло. Това може да има само положителни страни, не само за собственото самочувствие, но и най-вече за собственото здраве, тъй като не е случаен изразът, че спортът е здраве. За съжаление обаче, младите хора не се информират достатъчно добре, когато решат да започнат с такъв проект. И когато след кратък период от време, нещата им се видят трудни, когато усетят, че това изисква голямо старание, постоянство, тренировки, усилия и отдаденост, те избират да тръгнат по лесния път на анаболните стероиди.

Анаболни стероиди са тема, за която има доста противоречива информация. Това, което е важно за тях обаче е какви ползи и вреди могат да имат върху човешкия организъм? Науката все още не е дала отговор на този въпрос – не е напълно ясно до каква степен стероидите помагат на организма, и до каква степен му вредят. Това, което се отчита като полза при анаболните стероиди е, че те помагат на човек да постигне лесно и бързо своята цел за натрупване на маса. За сметка на това обаче, трябва изключително много да се внимава, тъй като се оказва съвсем лесно да се злоупотреби със стероидите. И тази злоупотреба може да се прояви чак месеци след използването им, а съответните последици често са необратими. Именно от тук идват твърденията, че стероидите са много вреди – тъй като хората често подхождат лекомислено към тях, считайки че държат нещата под контрол, но се случва да предозират, да съчетаят неправилно или да ги взимат прекалено дълго време.

Затова, вместо да се питат имат ли полза или вреда от анаболните стероиди, хората просто трябва да подходят с необходимата отговорност и правилно подбрана информация, ако искат да вървят по този път.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.