Начало » Новини

Сотир Цацаров: Най-голямото нарушение е, че Николай Кокинов съобщава резултата от проверката на Прокуратурата за СРС

Публикувано от:  на април 29, 2013 Няма коментари

Сотир Цацаров, главен прокурорНай-голямото нарушение е, че прокурор Николай Кокинов е съобщил или дори – предал резултатите от прокурорската проверка за подслушването преди обявяването й. Това заяви пред журналисти във Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Господин Кокинов се опита да даде обяснение за този разговор, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

За нелицеприятните квалификации, които бяха дадени по отношение на колеги и журналисти, никой не може да мери и определя тона на други хора, както и формата на техния разговор, обясни главният прокурор.

“Това, което за мен беше най-неприятно, и най-голямото нарушение е това, че се оказва, че господин Коников непосредствено преди съвещанието в моя кабинет, и непосредствено преди обявяване на резултатите от проверката на прокуратурата по незаконно използване на СРС-та, на практика обявява, съобщава или може би дори – предава явния доклад за тези проверки”, каза главният прокурор.

Не мога да кажа – дали е основание за наказателно производство, каза главният прокурор.

На 15 април Прокуратурата представи резултатите от проверката по сигнала на Сергей Станишев за незаконни подслушвания. Според разпространения запис стана ясно, че прокурор Кокинов предава по-рано тези резултати на срещата с Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

focus-news


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.