Начало » Спорт

Гришо отвя холандец в Индиан Уелс

Публикувано от:  на март 10, 2014 Няма коментари

Григор Димитров

Григор Димитров преодоля трудно начало, но се класира за третия кръг на турнира в Индиан Уелс. Хасковлията се наложи с 6:4, 6:3 над холандеца Робин Хаасе. Така за втора поредна година Гришо ще играе в третия кръг на надпреварата. Следващият му съперник ще бъде Ернестс Гулбис. Това ще бъде трети мач между българина и латвиеца от началото на годината, като двамата имат по една победа.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо започна мача с ас и поведе с 1:0, след като спечели подаването си. Хаасе взе на нула първия си сервис гейм след силен начален удар. След това холандецът проби сервиса на Димитров, който направи две двойни грешки. Хаасе затвърди пробива, спечелвайки своето подаване. Григор Димитров намали на 2:3 изоставането си, след като спечели собствения си сервис гейм. Последва пробив в сервиса на Хаасе, след който Гришо изравни резултата. Българинът спечели трети пореден гейм и за втори път в мача поведе в резултата. Холандецът израви за 4:4 след добър собствен сервис гейм. След това Григор спечели подаването си и отново поведе, а последва нов пробив в сервиса на Хаасе и хасковлията взе първия сет.

1_001.jpg

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров спечели трети пореден гейм и поведе с 1:0 във втората част на мача. Хаасе спечели подаването си и изравни резултата в този сет. След това Гришо спечели собствения си сервис гейм, реализирайки ас при последната точка. Хаасе изравни, след като в процеса на своето подаване спаси възможност за пробив в полза на Димитров. Отлечен сервис гейм на българина и той поведе с 3:2 във втория сет. Последва пробив на Гришо в подаването на Хаасе. След това Димитров спечели подаването си, като направи три аса в гейма и се доближи до победата в мача. Холандецът обаче запази шансовете си, след като взе собствения си сервис гейм. Гришо получи троен мач бол и спечели мача при първата си възможност с ас.

1_002.jpg

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.