Начало » Финанси

40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г.

Публикувано от:  на декември 31, 2013Няма коментари

40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г.40% от работодателите планират увеличение на заплатите през 2014 г., показва проучване на Българската търговско промишлена палата (БТПП), поръчано от BTV. В масовия случай увеличението на заплатите ще бъде средно с 10%.

В около 1/3 от фирмите, които могат да си го позволят, ръстът ще е с между 10 и 20%. Става дума основна за фирми, които разчитат на външни пазари.

Фирма за маркетингови проучвания има 30 служители. Клиентите й са основно от Запада. Затова надеждите са там ситуацията да е по-добра през 2014 г.

Заплатите във фирмата варират между 1500 и 2000 лв. Всеки месец се дава награда от 500 лв. на служителя с най-добри резултати. Традицията ще продължи и през новата година.

През 2014 г. най-вероятно във всеки отдел на фирмата ще бъдат назначени по двама души допълнително. Наемането на нови служители обаче по-скоро ще бъде изключение, отколкото тенденция в частния сектор догодина.

Данните от проучването показват, че половината от фирмите няма да назначават още хора, а всяка десета възнамерява да съкращава персонал.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.