Начало » Новини

Това видео разтърси България! Вижте сълзите на студенти и полицаи на протестите!

Публикувано от:  на ноември 17, 2013Няма коментари

протестПокъртителни видео кадри, на които се вижда как студенти и полицаи ронят горчиви сълзи по време на протестите, разтърсиха интернет.

В очите на младо момче се виждат сълзи и той обяснява на полицая „Сълзите…това съм аз“, казва му, че е спокоен и иска да се разходи по улиците на държавата, в която е роден.

Полицаят, който очевидно не се чувства удобно от ситуацията, говори тихо и казва, че „Не може да минат“. След това камерата показва и момиче, което също бърше очите си.

Момчето на видеото е Александър Кирицов. Той е част от групата на студентите, окупирали Софийския университет от първите дни и отговаря за охраната. Александър е студент в Националната спортна академия и всички, които отразяват действията на студентите са го виждали как се грижи за реда, колегите си и да няма напрежение.

 Александър разказа, че с група студенти решили да отидат до храм-паметника „Св. Александър Невски“, за да запалят свещи. Когато ги видели силите на реда се скупчили и препречили пътя им. Пристигнала и кола с подкрепление. „Това беше на 300 или 400 метра от Народното събрание, не сме представлявали заплаха“, уточнява младежът.

Полицаите не дали обяснение за реакцията си. „Не отговориха на никой от въпросите ни – защо не ни пускат, защо да не запалим свещ. Стояха като жива стена от месо. Ние дори първоначално се учудихме“, разказва Александър.

За сълзите си казва, че моментът дълбоко го е разстроил и е реагирал с емоция, също както момичето във видеото, което е студентка в СУ и участва в окупацията. „Няколко часа по-късно тя дойде ме прегърне. Каза ми, че това е най-емоционалното нещо, което е виждала. Аз не знаех какво да й кажа“. Признава, че когато е видял видеото малко се е засрамил, но след това си е повторил, че „това съм аз“ и допълва, че „моментът наистина беше много емоционален“.

За задачите си в организацията на Ранобудните студенти, младежът споделя: „Трудно е. Отдавам цялото си време и енергия и способности“. Казва, че неговата цел е „да опазим имуществото на университета и всичко да мине по културния ред“. Понеже често е на пост навън, вижда и чува понякога подмятанията на възрастни хора пред вратата, че „били простаци“ и „никакви студенти не сте“. Научил се е да ги подминава с усмивка.

pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.