Начало » Здраве, Новини

Германия легализира марихуаната за медицински цели

Публикувано от:  на май 6, 2016Няма коментари

Германия легализира марихуаната за медицински цели

Германия легализира марихуаната за медицински цели

Германия легализира марихуаната за медицински цели, е съобщил Херман Грьохе, министър на здравеопазването на Германия. Легализирането на марихуаната за медицински цели се очаква да е факт през пролетта на следващата година.

Здравният министър Херман Грьохе обяснява, че целта на промените е да се помогне на тежкоболни пациенти да бъдат лекувани по най-добрия възможен начин. Легализацията ще важи само за марихуаната, която се използва за медицински цели. Тя ще може да се купува в апткетите срещу рецепта.

За да е успешен проектът, Германия планира да създаде специални плантации, където да се отглежда марихуаната (медицински канабис). За да не се забавя процесът и да може да се помогне по-бързо на нуждаещите се хора, докато плантациите заработят, канабисът ще се внася от чужбина.

За информация на нашите читатели може да посочим, че още през 2014 г. в Кьолн федерален съд е позволил тежкоболни пациенти да отглеждат марихуана за медицински цели.

Германия не е първата страна, която прави стъпки в тази насока. В Хърватия от март месец може да се продават лекарства от канабис. Освен това примерно в Португалия и Чехия канабисът до определени количества е легализиран, а всички знаем за Холандия, където марихуаната си е легална още от изминалия век.

И тук трябва да си зададем въпроса: какво прави българското Министерство на Здравеопазването в тази насока? Отдавна е известно, че марихуаната помага при  тежки заболявания като Паркинсон, Хепатит C, СПИН, глаукома, рак, диабет и редица други заболявания.

В България от миналата година може да се купи напълно легално продукт от канабис под формата на хранителна добавка. Това е конопено олио, което е 100% чист продукт, приготвен от студено пресовано конопено семе. Олиото се приема по 1-2 супени лъжици на ден за подпомагане нормализирането на кръвната захар при болните от диабет, като допринася и за положителното влияние върху имунната система. Повече информация за добавката Конопено олио 100% може да се прочете в уеб сайта на официалния дистрибутор за България: www.oilsativa.eu.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.